In vogelvlucht - VV Hoogeloon 75 jaar

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

In vogelvlucht

1940 -1980

Op 15 augustus 1940 werd in Hoogeloon de voetbalvereniging opgericht. Hieraan voorafgaand werd in de jaren dertig op bescheiden schaal ook al gevoetbald. In de oorlogsjaren en de direct daarop aansluitende periode werd verdienstelijk gespeeld zonder echt potten te breken. In 1952 werd sportpark "de Roetwijer" in gebruik genomen en promoveerde het eerste elftal naar de vierde klasse KNVB. Deze positie bleef in de "gouden jaren vijftig" gehandhaafd.

Na twee degradaties werd in 1969 de weg omhoog weer ingeslagen. Door serieus werk te maken van het jeugdvoetbal kon deze stijgende lijn in de zeventiger jaren worden doorgetrokken. In 1978 keerde Hoogeloon terug in de vierde klasse.

In december 1978 werd de houten kleedaccommodatie met kantine door brand verwoest. Door de hulp van veel clubleden kon een jaar later een nieuw en beter toegerust stenen gebouw worden gerealiseerd. Met de viering van het robijnen jubileum werd de periode 1940-1980 afgesloten.

Theo Kennis verhaalt over zijn lange spelersloopbaan bij onze vereniging, waarop hij met voldoening en plezier terugkijkt.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu