Jeugdvoetbal (deel 3) - VV Hoogeloon 75 jaar

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Jeugdvoetbal (deel 3)

1980 - 2000

Sportieve hoogtepunten
Door de jaren heen wisten de verschillende jeugdteams een flink aantal kampioenschappen en bekers binnen te halen. Zo konden de A1 en A2 in het seizoen 1984-1985 de kampioenstitel veroveren. In 1987 werd het dorpentoernooi in het kader van het 800-jarig bestaan van de gemeente Hoogeloon c.a. door de junioren gewonnen.
Gedenkwaardig mag het seizoen 1993-1994 genoemd worden waarin de A-jeugd het presteerde om in één week tijd zowel kampioen te worden als de Kempenlandbeker te winnen.

Wim Wouters penaltybokaal
Sinds 1982 wordt na afloop van ieder seizoen voor alle jeugdteams een wedstrijd penalty schieten georganiseerd om de Wim Wouters Wisselbokaal (beschikbaar gesteld bij zijn afscheid als jeugdvoorzitter). De persoon, die zich niet liet afleiden door intimidaties van de keepers, die zijn zenuwen het beste in bedwang kon houden en ook nog een beheerst schot in de benen had, was de ware penalty-specialist. Maarten de Backer presteerde het om deze bokaal drie keer achter elkaar te bemachtigen. Vanaf 1996 is er een bokaal voor de winnaar bij de A-B-C jeugd en een bokaal voor de winnaar bij de D-E-F jeugd. Intussen bestaat er zelfs een bokaal voor de winnaar bij de mini’s.
In de jaren negentig werd er een korte periode gestreden om de Wim Senders Wisselbokaal voor de minst gepasseerde keeper van het voorbije seizoen. Keeper Jeroen Jansen mocht deze bokaal driemaal achtereen in ontvangst nemen.

Enkele bijzondere "titels"
Naast de prijzen voor sportieve prestaties waren er nog andere "titels" te verdelen. De "Jeugdclubman van het jaar" wordt de persoon, die zich bijzonder heeft ingezet voor het jeugdvoetbal op sportief en/of bestuurlijk gebied. Wil van der Heijden werd in 1992 de eerste jeugdclubman. In 1997 bij zijn afscheid van het jeugdbestuur werd aan de wisseltrofee de naam van Kees de Laat verbonden (in 2004 benaming veralgemeniseerd in lijn met trofee seniorenclubman).
De "Supporter van het jaar", bedoeld voor de fanatiekste jeugdige supporter van Hoogeloon 1, werd in het leven geroepen halverwege het seizoen 1994-1995. In dit "proefjaar" ging deze prijs naar Guus Buylinckx, Koen van Huijkelom en Michiel Kelders. Om het supporteren te stimuleren, mocht er bij elke thuiswedstrijd van het eerste elftal een van de jeugdleden als mascotte fungeren. In het seizoen 1996-1997 werd de "titel" van "Beste jeugdteam" geïntroduceerd, die door D2 gewonnen werd vanwege het behaalde kampioenschap. Beide "titels" zijn na enkele jaren van het toneel verdwenen.  

Ten tijde van het diamanten voetbaljubileum werden de jeugdactiviteiten aangestuurd door Wim Ansems, Frans Henselmans, Frank van der Heijden, Wil Swaanen, Kees Timmermans, Peter Vromans (voorzitter) en Gerard Wijnen.

naar boven.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu