Financiële huishouding - VV Hoogeloon 75 jaar

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Financiële huishouding

1980 - 2000

Noodzaak financiële acties
Veel zorg was er in deze periode voor het huishoudboekje van onze vereniging. Door de gemeente werd meer verantwoordelijkheid bij de club gelegd voor het onderhoud van de accommodatie en ook de nutskosten waren aanmerkelijk gestegen door de verwarmde kleedlokalen en de vernieuwde lichtinstallatie. Bovendien moesten meer huurpenningen worden betaald voor de uitgebreide veldaccommodatie en werd de gemeentelijke subsidiekraan steeds verder dichtgedraaid. Financiële acties waren dan ook broodnodig om de exploitatie sluitend te houden.

In 1983 werd eenmalig een voorjaarskermis georganiseerd en vanaf oktober 1983 konden de revenuen uit de kantine en de opbrengst van de reclameborden worden aangevuld met inkomsten, die werden verkregen uit shirtreclame voor de seniorenelftallen.

Verder was er de gelukkige omstandigheid van de beschikbaarheid van de bedrijfshallen van Wim Meulenbroeks, waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt. Gedurende een aantal seizoenen kon de winterstop worden aangegrepen voor de organisatie van veilingen in tweedehands roerende goederen in combinatie met fancy-fair activiteiten. De hallen werden ook tweemaal benut voor de organisatie van een gecombineerde auto-modeshow!

De "Nacht van Loon"
In 1995 werd mede uit financiële overwegingen het idee van het nachtvoetbaltoernooi nieuw leven ingeblazen en was de "Nacht van Loon" geboren. In de nieuwe opzet geen hele nacht voetbal meer, maar een finale om één uur ‘s-nachts. De gezelligheid blijft voorop staan: het feest gaat door tot in de kleine uurtjes! Met ruim vijfhonderd feestgangers in de tent werd ook een aantrekkelijk financieel perspectief aangeboord.

In de loop van de tijd werd het programma op onderdelen bijgesteld en werden op de avond voorafgaande aan het toernooi activiteiten toegevoegd zoals darten, voetvolley, een teamkwis en zelfs een pokerwedstrijd. Toch kwam er langzaam sleet op de succesformule en verminderde het aantal deelnemende teams. Na 16 edities kwam er een einde aan de "Nacht van Loon".


 
Het kantinebeheer

Voor een belangrijk deel drijft onze club op de inkomsten uit de kantine. Hein en Mien van de Huijgevoort hebben gedurende een periode van 18 jaar met veel zorg en toewijding de kantine gerund en daarmee een stevig fundament gelegd voor een gezonde en gezellige vereniging.

In juni 1993 werd afscheid genomen van Hein en Mien als kantinebeheerders. Zij vonden een opvolger in Frank van der Heijden, die zijn beheerderstaak de eerste jaren samen met Jack Smetsers invulde. Ook Frank zou voor een lange periode het kantinebeheer voor zijn rekening gaan nemen.

naar boven.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu